De bouw van nieuwbouwproject Rebus start in april

Aannemersbedrijf van Agtmaal BV bouwt voor Woonkwartier 9 huurappartementen in Stampersgat op de voormalige Bus locatie. De appartementen zijn geschikt voor 55 plussers die alleen of met z’n tweeën wonen. De bouwwerkzaamheden nemen ongeveer een jaar in beslag.

In april start de bouw van 9 appartementen
We zijn heel blij te kunnen starten zegt directeur Ruud van de Boom van Woonkwartier. In het afgelopen jaar is gebleken dat ondanks de coronamaatregelen, veilig doorwerken in de bouw mogelijk is. Omdat woning-nood een groot maatschappelijk probleem is wil Woonkwartier ondanks alle obstakels zoals corona, maar ook stijgende bouwkosten en onrendabele verhuur, toch aan de slag in Stampersgat.

Informatie voor omwonenden
Omwonenden van het nieuwbouwproject aan de Brugstraat, Dennis Leestraat en Havenstraat ontvingen een boekje en een filmpje, zodat ze op de hoogte zijn van hoe het bouwproces gaat verlopen. We hadden de omwonenden liever persoonlijk uitgenodigd voor een informatieavond. Dan kunnen we vragen beantwoorden en met elkaar in gesprek gaan. Door de corona-maatregelen is dit helaas niet mogelijk.

Aannemersbedrijf van Agtmaal BV doet er alles aan om overlast te beperken
Natuurlijk geeft nieuwbouw in een gebouwde omgeving overlast. Dat is niet te voorkomen. Van Agtmaal neemt maatregelen om overlast te beperken. Denk hierbij aan trillingsarm boren van funderingspalen. Bouwen in een woonwijk is echt anders dan bouwen op een open terrein. Omwonenden kunnen met hun vragen of zorgen bij de aannemer terecht.

Wij hebben er alle vertrouwen in dat de bouw goed zal verlopen en we zien er naar uit om weer 9 x een sleutel uit te reiken aan huurders die in hun gloednieuwe appartement gaan wonen.