Bouw woningen en supermarkt Bosschenhoofd van start

Op maandag 6 maart vierden we de start bouw van centrum ontwikkeling Bosschenhoofd fase 4. In deze fase worden naast een supermarkt ook 7 nieuwe sociale huurwoningen en 2 koopwoningen gerealiseerd. Tijdens fase 1 t/m 3 voegden Woonkwartier (en diens rechtsvoorganger) al vele woningen en faciliteiten aan deze mooie kern toe.

Voldoende passende woningen én goede voorzieningen zijn belangrijke pijlers voor een goede leefbaarheid! Het is mooi dat met de bouw van de laatste woningen en een Boon’s Markt de ontwikkeling in Bosschenhoofd ‘voorlopig’ is afgerond. Wat mij betreft op naar de volgende ontwikkeling!”, onderstreept Ruud van den Boom, directeur-bestuurder van Woonkwartier.

 Een feestelijk moment
De start bouw van fase 4 wilden we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Op maandag 6 maart vanaf 14.30 uur vierden we dit heugelijke moment samen met direct omwonenden, Samenstichting Groet en Ontmoet, de gemeente Halderberge, de aannemer en ontwikkelaar Maas Jacobs en overige genodigden. Als officiële handeling overhandigde Sander van Eekelen een van de exploitanten van Boon’s Markt een kratje met verse producten aan Lotte Wijnen van Samenstichting Groet en Ontmoet. Daarna werd er getoost op en nagepraat over een mooie afronding van een ontwikkeling die veel heeft betekend voor Bosschenhoofd en zijn inwoners.  

Wat vooraf ging aan fase 4
Centrumontwikkeling Bosschenhoofd was een ware metamorfose die in totaal bestond uit 4 fasen. Fase 1 omvatte de bouw van een schoolgebouw voor basisschool ’t Bossche Hart. Het nieuwe schoolgebouw met sportzaal (2011) vervult daarnaast ook de functie van een multifunctionele accommodatie die tot op de dag van vandaag door tal van verenigingen wordt gebruikt. Eind 2013 leverde Woonkwartier fase 2 op; een prachtig wooncomplex met 20 appartementen met daaronder een commerciële plint. De leuke winkeltjes en bedrijven die zich hier vestigden dragen zeker bij aan meer bedrijvigheid en levendigheid in Bosschenhoofd. En in 2017 werden Sinterklaas en twee Pieten opgetrommeld om samen met de leerlingen van ’t Bossche Hart de eerste paal te slaan voor fase 3. Een jaar later leverden we de 12 appartementen, 7 levensloopbestendige woningen en 8 eengezinswoningen op aan de Van Breugelstraat.

 Fase 4: een Boon’s Markt en nog eens 9 extra woningen
Vandaag staan we aan de vooravond van de realisatie van fase 4. Tijdens deze fase wordt op (voormalig) grond van Woonkwartier een supermarkt, 7 extra sociale huurwoningen en 2 koopwoningen gebouwd. Ruud: “Woonkwartier had twee opties die we Bosschenhoofd konden bieden. Optie 1 was het bouwen van 21 huurwoningen. De tweede opties was het verkopen van een groot deel van onze grond zodat er een supermarkt gerealiseerd kan worden. We hebben gekozen voor de laatste optie. En daarmee gaat de wens van veel inwoners van Bosschenhoofd in vervulling. En dat is waar we het voor doen! Als alles volgens planning verloopt kunnen we over ongeveer een jaar fase 4 feestelijk afronden.”