Terugblik interactieve bijeenkomst gebruikers dorpshuis MFA Noordhoek

Afgelopen week organiseerden Woonkwartier en de gemeente Moerdijk een interactieve bijeenkomst voor de gebruikers van het dorpshuis MFA in Noordhoek. Het dorpshuis is toe aan een grootschalige opknapbeurt. Met als resultaat de instandhouding van het dorpshuis. Door grootschalig te renoveren, kunnen de bewoners van Noordhoek (jong en oud) straks weer terecht in een eigentijds, toegankelijk en verduurzaamd gebouw.  Na een lange aanlooptijd is de start renovatie in zicht. Wij gingen in gesprek met de gebruikers van het dorpshuis.

Doelen bijeenkomst
Na een kop koffie met wat lekkers en korte voorstelronde, pakt de projectleider van Woonkwartier door met het doel van de bijeenkomst. Zo licht hij de rollen van Woonkwartier en de gemeente toe. Woonkwartier is momenteel eigenaar en verhuurder van het dorpshuis. De gemeente heeft de intentie om het gebouw direct na oplevering van de renovatie over te nemen van Woonkwartier. Hierover neemt de gemeenteraad nog een definitief besluit.

Wat hebben we gedaan tot nu toe?
Zo ook geeft de projectleider de aanwezige gebruikers van het dorpshuis inzicht in wat er tot nu toe is gebeurd. Hij gaat hierbij in op de tijdelijke huisvesting van de kinderopvang. En de vergunning die hiervoor wordt geregeld. Ook is er een vergunning voor de verbouwing nodig. Dit om concreet te kunnen starten in september met de sloopwerkzaamheden. Met als doel om nog voor de kerst klaar te zijn. Deze vergunning is inmiddels bij de gemeente aangevraagd door de aannemer BM van Houwelingen. Dit in opdracht van Woonkwartier.
De projectleider stelt de eigenaar van de nabijgelegen kerk voor. Hiermee zijn wij momenteel in gesprek wat betreft de tijdelijke huisvesting van de gebruikers tijdens de renovatie.

Grootschalige opknapbeurt, verduurzaming en doorkijk planning
De gebruikers zijn benieuwd naar wat de grootschalige opknapbeurt van het dorpshuis concreet inhoudt? De projectleider van Woonkwartier licht samen met de gemeente de renovatiewerkzaamheden toe. Specifiek bespreken wij met elkaar wat dit betekent voor de kinderopvang, bijeenkomstruimte, hal en gymzaal.

Inventarisatie vragen, aandachtspunten, tips, opmerkingen gebruikers
Na het plenaire gedeelte, gaan wij in groepjes gebruikers, gemeente en Woonkwartier uiteen. Per groep zijn wij benieuwd naar de vragen van de gebruikers. Ook willen wij graag weten wat de aandachtspunten, tips en opmerkingen zijn van de aanwezigen.

Dit leidt tot mooie discussies bij de whiteboards waarop wij de feedback noteren. Zo spreken de gebruikers hun bezorgdheid uit over of, hoe en waar ze hun verenigingsactiviteiten kunnen blijven uitvoeren tijdens de renovatiewerkzaamheden. En hoe zit het bijvoorbeeld met de huurtarieven na de opknapbeurt? En Carnaval en andere dorpsfeesten,  kunnen wij die vieren in het toekomstige dorpshuis? En wat moet daar dan voor geregeld worden?

Daarna is het tijd voor plaatjes! Zo delen wij met elkaar de voor-en na plattegrond en artist impressions van bijvoorbeeld de hal, foyer en gymzaal.

Structureel met elkaar in gesprek
Tenslotte maken wij met alle aanwezigen de afspraak dat wij tijdens de zomermaanden terugblikken op de drukbezochte bijeenkomst. Hierbij zullen wij geclusterd nog een FAQ-lijst met de gebruikers delen. Wij streven ernaar om stapsgewijs de vragen van de gebruikers te beantwoorden.

Ook roepen wij een nieuwsbrieftraject in het leven. Om op deze manier met regelmaat een benodigde projectupdate te geven.

En nodigen wij iedereen alvast uit voor een plenaire interactieve vervolgbijeenkomst. Deze willen wij nog organiseren voor start sloopwerkzaamheden. Tijdens deze vervolgbijeenkomst bespreken wij met elkaar de FAQ-lijst. Wij vullen deze graag met gebruikers nog verder aan waar nodig. En geven wij een update over het renovatieproject. Vieren wij met elkaar de feestelijke aftrap van de benodigde werkzaamheden. En bespreken wij samen een doorkijk planning en wederzijdse verwachtingen.

Dank alle aanwezige gebruikers!
Voor nu willen wij alle aanwezige gebruikers van het dorpshuis bedanken voor hun vragen, opmerkingen, tips en aandachtspunten. Wij gaan hier zoals beloofd mee aan de slag. En wij kijken graag samen terug op een inspirerende en interactieve drukbezochte informatiebijeenkomst.

Meer weten over dit grootschalige renovatieproject: volg ons ook via de Woonkwartier-website en onze social media kanalen. Met regelmaat plaatsen wij hier updates over onze onderhouds-en verduurzamingstrajecten.

Benieuwd naar de veelgestelde vragen? Klik dan hier voor de FAQ-lijst (update 10 juli 2024)