Samen op de routekaart naar 2050

Samen op weg met de routekaart naar 2050

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van HV Fijn Wonen ging een aantal collega’s van Woonkwartier in gesprek met de leden van de huurdersvereniging. 

Interactieve ledenvergadering

Op een interactieve manier hebben we met elkaar de routekaart naar 2050 uitgestippeld. 

Zo verdeelden we de aanwezige leden in 2 groepen. Op basis van diverse stellingen gekoppeld aan de route naar 2050 gingen we met elkaar aan de slag. Zo vroegen wij de aanwezigen bijvoorbeeld wanneer hybride warmtepompen verplicht zijn? Of in welk jaar we allemaal elektrisch koken? Slechts enkele voorbeelden van stellingen die de revue passeerden.

We rolden een blanco tijdsplanning uit. De 2 groepen, verdeeld in groen en rood, noteerden hun antwoorden op de stellingen op de tijdslijn.

Vervolgens hebben we met elkaar concreet de juiste antwoorden op de vragen in de tijd gezet.

Verdieping dilemma's op weg naar 2050

Daarna gingen we aan de hand van vijf dilemma's nog een stukje dieper: circulariteit, gedrag bewoner, woonlasten, gasloos en De Standaard. Een voorbeeld van een vraag: mag ik na het douchen mijn ramen nog wel opendoen om te ventileren?

Dank voor alle waardevolle inzichten

We kijken terug op een inspirerende ALV. Dank alle aanwezigen voor uw waardevolle inzichten. En positieve reacties! In het geval er nog vragen zijn vanuit de ALV, dan ontvangen wij deze graag.