Onderhoud-en verduurzamingswerkzaamheden 9 sociale huurwoningen Zuiddijk Langeweg afgerond

Projectupdate: de werkzaamheden groot onderhoud aan de 9 sociale huurwoningen op de Zuiddijk in Langeweg zijn afgerond! Om dit te vieren, belde onze RGS-onderhoudspartner De Kok Bouwgroep aan bij onze huurders met een goodie bag. Om de bewoners te bedanken voor hun geduld. En kort terug te blikken op dit onderhouds-en verduurzamingstraject.

Duurzame woning, lagere energienota en meer wooncomfort
Er zijn 9 sociale verouderde huurwoningen (bouwjaar 1950) met grote voortuin opgeknapt. Deze woningen zijn voorzien van een grote opknapbeurt. Zo heeft Woonkwartier samen met de aannemer betere isolatie en ventilatie aangebracht. Met als resultaat een goed onderhouden en duurzamere woning. Hierdoor meer wooncomfort voor onze huurders. Dit laatste afhankelijk van het energiegedrag van de bewoner.  Woonkwartier wil de energieprestaties van haar woningen de komende jaren flink verbeteren.

Samen leren is optimaliseren
Aan de deur blikken we met elkaar terug. Wij vragen de bewoners wat ze vinden van het resultaat? Ook zijn wij benieuwd naar wat ze van de rol van de aannemer en Woonkwartier vinden? En samen leren is optimaliseren: of ze nog suggesties, tips en of opmerkingen hebben?

Ervaringen bewoners en tips
Onze huurders vertellen ons dat ze erg blij zijn met het resultaat. Tegelijkertijd waren de woningen ook echt toe aan een opknapbeurt volgens de bewoners. Ook geven ze aan dat het in het begin toch wel spannend is zo’n onderhouds-en verduurzamingstraject. Of ze overlast hebben ervaren? Ja, maar waar gewerkt wordt, is altijd overlast vertelt een echtpaar ons. Als positief opbouwende tip geven de bewoners ons nog terug dat het fijn zou zijn als tijdens de werkzaamheden de rommel nog wat meer wordt opgeruimd.

Bewonerscommunicatie

Het persoonlijke contact met de aannemer en Woonkwartier is erg belangrijk. Bewoners vonden het fijn dat ze gedurende het verduurzamingstraject met hun vragen, opmerkingen en suggesties persoonlijk terecht konden. En dat er met elkaar naar concrete oplossingen is gezocht.


Wij bedanken onze huurders voor het delen van uw ervaringen. Wij nemen uw tips mee als aandachtspunten. Tenslotte wensen wij iedereen veel woonplezier!