Riool verstopt?   Glasschade? Storing aan CV-ketel of de mechanische ventilatie?   Bel dan ons storingsnummer via 0168 35 00 01

 

 Woonkwartier is een lokaal en maatschappelijk betrokken woningcorporatie in West-Brabant. We beheren zo’n 9.500 woningen in achttien (dorps)kernen in de gemeenten Moerdijk, Halderberge en Steenbergen. Fijn wonen gaat verder dan alleen de woning. Daarom zetten wij ons, vanuit het motto “altijd in de buurt", samen met anderen, ook actief in voor de leefbaarheid in de wijken en kernen. Dit doen wij vanuit onze kernwaarden: persoonlijk, proactief en praktisch.

Het team Bijzonder Vastgoed, is verantwoordelijk voor het beheer, de verhuur en de aan- en verkoop van het zorg-, maatschappelijk- en bedrijfsvastgoed van Woonkwartier. Voor dit team zoeken wij:

een  ervaren
Medewerker bijzonder vastgoed
voor 36 uur per week

Functie-inhoud

In deze coördinerende rol  zorg je voor de verhuur, aan- en verkoop van bijzonder vastgoed. Ook het terugkopen van  ‘Koopgarant’ of ‘Slimmer Kopen’ woningen maakt onderdeel uit van de functie. Je bent het aanspreekpunt voor de huidige huurders en begeleidt potentiële nieuwe huurders en kopers. Hierbij werk je nauw samen met collega’s en externe partijen, zoals makelaars,  taxateurs en onze notaris. Met jouw communicatieve en commerciële vaardigheden, en doordat je zaken goed weet af te stemmen, zorg je dat alles op een soepele manier en binnen de geldende kaders verloopt.  

Wat ga je doen?

  • Je draagt zorg voor het beheer van het bijzonder vastgoed;
  • Je  zorgt dat reparatieverzoeken, vragen en gewenste technische aanpassingen  adequaat worden afgehandeld;
  • Je zorgt dat vrijkomend bijzonder vastgoed weer wordt verhuurd of verkocht;  
  • Je draagt zorg voor het hele proces van verkoop of terugkoop van woningen met een "Koopgarant” of “Slimmer Kopen” label, van bezichtigingen tot het tekenen van het koopcontract bij de notaris;  
  • Je bent op de hoogte van de marktomstandigheden en (veranderende) wet- en regelgeving rondom bijzonder vastgoed.  Hierbij ben je een vraagbaak voor collega’s.

Jouw profiel

Je hebt ervaring met het beheer, de verhuur en/of verkoop van zorg-, maatschappelijk-, en bedrijfsvastgoed. Je bent communicatief vaardig, stressbestendig en hebt een proactieve en commerciële instelling. Je bent zelfstandig, werkt secuur en voelt je als een vis in het water in een coördinerende rol. Je hebt MBO+ / HBO werk- en denkniveau.

Wij bieden

Woonkwartier is een maatschappelijk en lokaal betrokken open organisatie met een duidelijke visie, grote ambities en heldere kernwaarden. Werken bij Woonkwartier betekent werken in een fijne werkomgeving waarin je wordt geprikkeld het beste uit jezelf en je omgeving naar boven te halen. We gaan uit van vertrouwen en de eigen verantwoordelijkheid van medewerkers. Jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling staat bij ons centraal. We hebben een prettige werksfeer en werken volgens de principes van het Nieuwe Werken. Wij bieden onze medewerkers diverse secundaire arbeidsvoorwaarden en hanteren de CAO Woondiensten. De functie is gewaardeerd in schaal H (€ 2.992 tot maximaal € 3.685 voor 36 uur per week). Het betreft een tijdelijke functie voor 1 jaar, met de mogelijkheid tot verlenging.

Reageren?
Heb je interesse? Stuur dan voor 29 februari 2020 je motivatie en CV naar hr@woonkwartier.nl.

De gesprekken staan gepland op  11  en 12 maart  in de middag. Heb je nog vragen of wil je meer weten over de functie? Neem dan contact op met Karin van Spijk, manager Frontoffice  of Hilma Korpershoek, adviseur HR via 0168 35 00 00.

 Wil je een indruk krijgen van werken bij Woonkwartier?
Bekijk dan ons sociaal jaarverslag 2019 waarin veel van onze collega's er iets over vertellen.