Riool verstopt?   Glasschade? Storing aan CV-ketel of de mechanische ventilatie?   Bel dan ons storingsnummer via 0168 35 00 01

Soms lukt het niet meer zelf om een klus uit te voeren. En heb je hier hulp bij nodig. Stichting Social Klus maakt het vragen van deze hulp laagdrempelig. Deze stichting is inmiddels actief in de gemeente Halderberge.

Een paar weken geleden las onze huurder Lisette Nijenhuis een advertentie in de Halderbergse Bode over Stichting Social Klus. Ze nam contact op en inmiddels wordt haar tuin weer netjes gemaakt dankzij de aangeboden hulp. “Ik roep iedereen op om hulp te zoeken als je bepaalde dingen zelf niet meer kunt!”

Mooie klus in de tuin
Lisette is graag in de tuin. “Ik  geniet van de vogels en de mooie planten in mijn tuin. Het geeft mij een gevoel van ontspanning en gezelligheid. Helaas kan ik mijn tuin zelf niet goed onderhouden. Gelukkig ben ik in contact gekomen met Gijs Bullens van Social Klus. Zij  knappen nu mijn tuin op en daar ben ik ze heel dankbaar voor.”

Over Social Klus
Terwijl Gijs een koffiepauze neemt onder de mooie Prunus boom van Lisette, vertelt hij over zijn Stichting:  “Wij kijken altijd eerst waar de bewoner behoefte aan heeft. Op basis daarvan kijken we welke hulp we kunnen bieden. We willen laagdrempelig blijven. Daarom werken we niet met vaste tarieven, maar met donaties. Deze gebruiken we om de vrijwilligers een kleine vergoeding te geven. De rest stoppen we in de ‘Social Spaarpot’.”

Lisette is er heel blij mee. "Ze zijn pas één uur bezig en er is al veel gebeurd! De rozen zijn al weggehaald en de heg is gesnoeid. Ik heb alle vertrouwen dat het goedkomt en dat ik weer van mijn tuin kan genieten."

Samenwerken met andere partijen
Door samen te werken met andere instanties kan de stichting de mensen beter helpen. “Het is fijn dat we een korte lijn hebben met de buurtbeheerder van Woonkwartier, omdat er ook huurders zijn die soms hulp nodig hebben. Graag kom ik nog in contact met andere partijen, zoals de GGZ of Surplus. Juist door dit soort praktische klussen voor mensen op te lossen, kunnen ze hun gedachten ook op andere zaken richten. Het geeft de mensen een steuntje in de rug!"

Ook een stukje gezelligheid
Inmiddels is de tuin klaar. Lisette: "Het is ook fijn dat er mensen over de vloer komen. Dan ben je toch minder alleen. Ik krijg zelfs tips van de vrijwilligers voor mijn kruidenplantjes." 

Woont u in de gemeente Halderberge en heeft u een klus die u zelf niet kan?
U kunt Stichting Social Klus bellen voor een afspraak via +31 6 39340623. Of vul het contactformulier in op www.socialklus.nl.