Riool verstopt?   Glasschade? Storing aan CV-ketel of de mechanische ventilatie?   Bel dan ons storingsnummer via 0168 35 00 01

 Vanaf begin april staat de mooie kapel Saint Louis in Oudenbosch in de steigers. Het komende jaar wordt namelijk de buitenkant en het dak van de kapel gerenoveerd. Het is de bedoeling dat de Mattheüs Passion van 2020 weer kan plaatsvinden op deze historische locatie.

 
Subsidie voor restauratie kapel Saint Louis eerder beschikbaar

Op dit moment vraagt de bouwkundige staat van de kapel snelle actie. Daarom besloot de Provincie Noord-Brabant een deel van de totale subsidie versneld beschikbaar te stellen. De totale subsidie bedraagt 4,5 miljoen. Daarvan is 2,2 miljoen gereserveerd voor het herstel  van de kapel Saint Louis. De subsidieaanvraag voor de realisatie van het Cultuurcluster en Markt 68 volgt zo spoedig mogelijk.

 
Belangrijke stap in het totale project

De restauratie van de kapel Saint Louis is een belangrijke stap in de totale aanpak van het Religieus Erfgoed in het Centrum van Oudenbosch. Naast een Cultuurcluster realiseren Woonkwartier en aannemersbedrijf Van Agtmaal  woningbouw in het pensionaat Sint Anna, de Mariaschool, muziekschool en Markt 68. Woonkwartier in totaal 29 appartementen en 17 grondgebonden woningen (sociale huur) en Van Agtmaal 24 appartementen en 7 woningen (koop). Voor de kapel Saint Anna is nog geen definitieve bestemming. Woonkwartier inventariseert de mogelijkheden om meerdere dienstverleners onder één dak te huisvesten.

Meer informatie over het Religieus   Erfgoed Centrum Oudenbosch  vindt u op onze website. Klik hier.