Riool verstopt?   Glasschade? Storing aan CV-ketel of de mechanische ventilatie?   Bel dan ons storingsnummer via 0168 35 00 01

Sinds week 30 mogen de zes woningen aan de Ambachtsherenweg in Klundert met recht de naam ‘Nul op de Meter’ dragen. Om dit te vieren, organiseerde Woonkwartier een ‘opleverborrel’ voor de bewoners, de medewerkers van de aannemer Renolution en onderaannemers.

 

Complimenten

Het was een mooie gelegenheid om de enthousiaste verhalen van onze bewoners te horen. Zo kreeg de aannemer Renolution veel complimenten over de manier waarop de werkzaamheden zijn uitgevoerd. Maar het allergrootste compliment verdienen onze huurders, die met heel veel begrip en geduld deze ingrijpende renovatie tot een succes hebben gemaakt.

 

Nieuwe jas en installaties

De zes woningen zijn nu zelfvoorzienend als het gaat om elektriciteit. Ook het gebruik van gas is niet meer van toepassing. Daarnaast kregen de woningen letterlijke een nieuwe jas van nieuwe kant-en-klare gevels en daken. Deze nieuwe gevels werden binnen een dag om de woning geplaatst. Naast een nieuwe buitenschil krijgen de woningen energiezuinige installaties, die worden aangestuurd door een warmtepomp. Op het dak liggen nu, zowel aan de voor-als aan de achterkant, zonnepanelen.

 

Waarom verduurzamen

Woonkwartier wil graag haar woningen duurzaam verbeteren. Het levert huurders namelijk meer woongenot op, want in een goed geïsoleerd huis is het fijner wonen. En met het juiste woongedrag, dragen deze maatregelen bij aan een lagere energierekening én een gezonder milieu.