Riool verstopt?   Glasschade? Storing aan CV-ketel of de mechanische ventilatie?   Bel dan ons storingsnummer via 0168 35 00 01

De mozaïekmarathon Kleurrijk Serena is, met een prachtig resultaat, ten einde gekomen. De afgelopen maanden hebben bewoners van de wijk Serena in Zevenbergen zich ingezet om de wijk meer kleur te geven. Leerlingen van de Arenbergschool en wijkbewoners hebben kleurrijke zitelementen ontworpen én zelf met mozaïeksteentjes ingelegd. Deze week hebben de zitelementen een plaats in de wijk gekregen.

Na jaren van nieuwbouw en renovatie heeft de wijk Serena een nieuw karakter gekregen. Vanuit bewoners ontstond het idee om de wijk meer kleur te geven, door diverse kleurrijke zitelementen te maken, die later op verschillende plaatsen in de wijk geplaatst worden. Een werkgroep van actieve bewoners, begeleid door kunstenares Marijke Maas, gemeente Moerdijk Surplus en Woonkwartier, heeft zich verenigd. Van alle ontwerpen is een definitieve compositie gemaakt, waarna de mozaïekmarathon van start kon gaan.

Een gedeelte van het schoolplein van de Arenbergschool heeft wekenlang als werkplaats dienst gedaan. In een grote tent, gesponsord door het leefbaarheidsfonds Moerdijk Leeft, zijn de ontwerpen uitgewerkt tot mozaïekmatten die op de betonnen elementen zijn geplakt. De overgebleven ruimtes op de zitelementen, twee grote banken en twee kleine bankjes, zijn kleurrijk opgevuld. Wijkbewoners, kinderen van de school en diverse partners hebben hier letterlijk en figuurlijk hun steentje aan bijgedragen.

Afsluiting van het project
De bankjes zijn inmiddels in de wijk geplaatst. Een klein bankje staat op het schoolplein. Een grote en een kleine bank staan onder de boom naast het schoolplein en de tweede grote bank staat op de open plek in de Burgemeester Reindersstraat. Op vrijdag 3 november is het project feestelijk afgesloten, samen met de werkgroep. Op het schoolplein van de Arenbergschool, toch wel het toneel van dit project, is stilgestaan bij een prachtig eindresultaat: mooie, kleurrijke zitplekken in de wijk. En misschien wel veel mooier nog, de betrokkenheid en vrijwillige inzet van veel wijkbewoners voor dit project. Missie geslaagd!

Sponsors bedankt
Diverse partners en lokale bedrijven hebben een bijdrage aan het project geleverd. De werkgroep bedankt Moerdijk Leeft, gemeente Moerdijk, Surplus, Woonkwartier, Chinees Indisch Restaurant Foe Ho, Snack Palace en Jumbo hier hartelijk voor.

De wens bestaat om een vervolg aan dit project te geven, door ook mozaïekwandpanelen te maken en deze op gevels verspreid in de wijk op te hangen. De werkgroep zoekt hiervoor nog sponsors!

Meer informatie
Benieuwd naar de kleurrijke zitelementen en hun plekje in de wijk? Kijk op de Facebookpagina van Kleurrijk Serena.