Riool verstopt?   Glasschade? Storing aan CV-ketel of de mechanische ventilatie?   Bel dan ons storingsnummer via 0168 35 00 01

Op woensdag 12 juni vierden we dat het hoogste punt is bereikt van de nieuwbouw aan de Moye Keene in Klundert.

Dat deden we samen met de medewerkers Van Agtmaal en alle onderaannemers tijdens de lunch. Later op de middag onthulden we samen met de nieuwe bewoners, omwonenden en overige genodigden de nieuwe naam van het gebouw.
 

Nieuwe naam geeft bekendheid aan het verleden van Klundert

Het kiezen van een nieuwe naam ging niet over een nacht ijs. We vroegen de inwoners van Klundert om mee te denken. We ontvingen tientallen inzendingen. De nieuwe huurders van het gebouw kozen uiteindelijk met een grote meerderheid voor de naam ‘De Keense Gorzen’. De inzending kwam van de Heemkundekring ‘Die Overdraghe’.

 “Het gebied waar nu de nieuwbouw staat, diende vroeger als ‘overstroomgebied’ van de getijdenrivier Roovaart. Dit gebied noemt men als sinds de 16e eeuw de ´Keensche´ of ´Keense Gorzen’. In een omgeving met straatnamen als Keenestraat, Suijkerbergh en in de buurt van het Verlaat, de Buitengracht en de Stenen Poppen draagt deze naam bij aan ons streven om meer bekendheid te geven aan het historische verleden van Klundert”, legt Kees Hendrikx, bestuursvoorzitter van “Die Overdraghe’, uit. 
 

Lunch en hijsen spandoek 

Het vieren van het hoogste punt deden we met de medewerkers van aannemersbedrijf Van Agtmaal en met alle onderaannemers. Zij konden tussen 12.30 en 13.30 uur zichzelf te goed doen aan warme snacks en een heerlijk patatje met. Om 16.00 uur ontvingen we de nieuwe bewoners, omwonenden, pers en overige genodigden op de bouwplaats. Wethouder Brummans noemde het een bijzonder moment op een bijzondere plek. Ze prees de prachtige ligging van het nieuwbouwcomplex en de fijne samenwerking tussen alle partijen. Het bestuur van ‘Die Overdraghe’ kreeg de eervolle taak om de naam te onthullen. Dat deden ze door een 7 meter lang spandoek te hijsen naar de top van de nieuwbouw.
 

Woonkwartier zorgt voor extra aanbod sociale huurwoningen

Het oorspronkelijke ontwerp (2008) omvatte de bouw van dure huurappartementen. Deze plannen wijzigden naar aanleiding van het vierjaarlijkse woningbehoefte onderzoek. Hieruit bleek dat in de gemeente Moerdijk vooral behoefte was aan sociale huurwoningen. In het bijzonder naar appartementen voor één- tweepersoonshuishoudens. Het huidige ontwerp werd aangepast naar een complex verdeeld over drie woonlagen met in totaal 24 sociale huurappartementen.