Riool verstopt?   Glasschade? Storing aan CV-ketel of de mechanische ventilatie?   Bel dan ons storingsnummer via 0168 35 00 01

Woonkwartier vindt het belangrijk om te werken aan een duurzame samenleving. Daarnaast willen we dat onze huurders in betaalbare en goed onderhouden woningen wonen. Nu én in de toekomst! Wat onze doelstellingen en ambities zijn met betrekking tot duurzaamheid staat beschreven in onze duurzaamheidsvisie ‘Op weg naar klimaatneutraal en betaalbaar wonen in 2050’.

Vier belangrijke speerpunten
Deze duurzaamheidsvisie beschrijft vier belangrijke speerpunten, namelijk:
1. Woningvoorraad CO2 = nul & Van aardgas los
2. Milieubewuste en spaarzame huurders
3. Milieubewust en spaarzaam Woonkwartier
4. Circulair bouwen & beheren

Door 8.400 woningen onder handen te nemen (speerpunt 1) kunnen we de CO2-uitstoot flink verminderen én de woonkwaliteit verbeteren. Dat doen we bijvoorbeeld door de woningen extra goed te isoleren, energiezuinige installaties en zonnepanelen te plaatsen.

Maar er is meer voor nodig om onze doelstelling - klimaatneutraal en betaalbaar wonen in 2050 – te halen. Het is belangrijk dat onze huurders hun steentje bijdrage door thuis bewust om te gaan met energie (speerpunt 2). Goed voorbeeld doet goed volgen en dat betekent dat Woonkwartier anders moet gaan werken (speerpunt 3). Net als onze ketenpartners in de bouw (speerpunt 4).

Samen verdienen we de toekomst
Wat de duurzaamheidsvisie Woonkwartier bijzonder maakt, is dat we deze niet alleen hebben geschreven. Huurdersvereniging Fijn Wonen, gemeente Halderberge, Moerdijk en Steenbergen, Energiek Halderberge, Energiek Moerdijk en Netbeheerder Enexis dachten mee over de inhoud van deze visie. Door onze visie met anderen te delen en compleet te maken, kunnen we ambities en doelstellingen op elkaar afstemmen. We moeten samen aan de slag! Niet voor niets luidt onze slogan ‘Samen verdienen we de toekomst’.

Wilt u de duurzaamheidsvisie van Woonkwartier lezen klik hier.