Riool verstopt?   Glasschade? Storing aan CV-ketel of de mechanische ventilatie?   Bel dan ons storingsnummer via 0168 35 00 01

De achttien appartementen aan de Markiezaatstraat in Stampersgat kregen een volledige make-over. Het gebouw werd grondig bouwtechnisch onder handen genomen. Daarnaast kregen de appartementen een nieuwe indeling en troffen we energetische maatregelen.

De woningen zijn uitermate geschikt voor een- en/of tweepersoonshuishoudens. Jong en oud kan er terecht omdat er ook een lift in het gebouw aanwezig is.


Energiezuinig

Om de woningen ‘toekomstproof’ te maken, trof Woonkwartier verschillende energetische maatregelen. Om te beginnen kwamen er op de daken van de appartementen zonnepanelen te liggen. De opgewekte energie komt in zijn geheel ten goede voor de huurder. Deels voor het eigen gebruik en deels om bijvoorbeeld de lift te voorzien van elektra en om de hallen/galerijen te verlichten.

Verder kregen de appartementen HR++ beglazing in de nieuwe kozijnen, werd er vloer- en muurisolatie aangebracht en maakte het oude collectieve verwarmingssysteem plaats voor een individueel energiezuinige installatie. De appartementen hebben nu een A++ label.


De appartementen

De indeling van de appartementen pasten we ook aan. Hierdoor hebben de appartementen nu een ruimere badkamer, toilet en nieuw tegelwerk. Het appartement heeft een slaapkamer van 12m2 en een woonkamer met een open nieuwe keuken. De tuintjes van de appartementen op de begane grond zijn nu een aanzienlijk stuk groter.

Buitenkant gebouw

Niet alleen de binnenkant maar ook de buitenkant van het gebouw kon wel een opfrisbeurt gebruiken. Om die reden werden de gevels gereinigd en de voegen opnieuw gevoegd. De oude fietsenberging is afgebroken en in plaats daarvan is er nieuwe grotere houten berging. De hoofdentree van het gebouw is voorzien van een overkapping met daaronder de brievenbussen van de bewoners.


Het terrein

Op eigen terrein worden nog verschillende parkeerplaatsen gerealiseerd waaronder minimaal één invalide parkeerplaats. Daarnaast maken we de strook grond aan de achterkant van het gebouw netjes egaal, zodat we er twee of drie leuke zitjes kunnen plaatsen. De verdere inrichting van de binnentuin wordt in samenspraak met de nieuwe huurders verder opgepakt.

 

Informatie

Meer informatie over dit project en de voortgang lees je in de nieuwsbrief die omwonenden regelmatig ontvangen:
Nieuwsbrief 1 
Nieuwsbrief 2 

Planning

Onze nieuwe  huurders ontvingen  april 2018 de sleutel van hun nieuwe woning.