Riool verstopt?   Glasschade? Storing aan CV-ketel of de mechanische ventilatie?   Bel dan ons storingsnummer via 0168 35 00 01

Begin 2e kwartaal 2018 ging Woonkwartier aan de slag met een uniek project in West-Brabant. Zes bestaande woningen aan de Ambachtsherenstraat In Klundert werden energieneutraal gemaakt. We noemen dat Nul op de Meter woningen.

Nul op de Meter

De zogenaamde Nul op de Meter woningen zijn zelfvoorzienend als het gaat om elektriciteit. Ook het gebruik van gas is in deze woningen is niet meer van toepassing. Om de woningen energieneutraal te krijgen, is over de bestaande gevels en het dak heen een geheel nieuwe buitenschil geplaatst. Deze nieuwe gevels en de daken werden in de fabriek kant-en-klaar gemaakt en  binnen een dag om de woning gemonteerd. Naast een nieuwe buitenschil kregen de woningen energiezuinige installaties, die worden aangestuurd door een warmtepomp. Op het dak liggen, zowel aan de voor-als aan de achterkant van de woning, zonnepanelen.

Benieuwd naar hoe zo'n metamorfose in zijn werk gaat en wat de huurders van het resultaat vinden? Bekijk dan de uitzending van Holland van Boven. 

Oude staat woningen

Nieuw aanzicht van de woningen

Waarom verduurzamen

Woonkwartier wil graag haar woningen duurzaam verbeteren. Het levert huurders namelijk meer woongenot op, want in een goed geïsoleerd huis is het fijner wonen. En met het juiste woongedrag, dragen deze maatregelen bij aan een lagere energierekening én een gezonder milieu.

Ook de Rijksoverheid in Nederland streeft naar een CO2-arme energievoorziening in 2050, die veilig, betrouwbaar en betaalbaar is. Naast de geplande label B-renovaties, bereidt Woonkwartier met deze pilot zich voor op de toekomst. Als de pilot slaagt komen nog tenminste 1200 woningen van Woonkwartier in aanmerking voor deze manier van verduurzamen. Om deze ambitie waar te kunnen maken sloot Woonkwartier aan bij De stroomversnelling.

Planning

Renolution leverde de woningen in juli 2018  op.