Riool verstopt?   Glasschade? Storing aan CV-ketel of de mechanische ventilatie?   Bel dan ons storingsnummer via 0168 35 00 01

Het klooster Sint Anna kreeg deels een nieuwe bestemming. We verbouwden namelijk de linkervleugel van het klooster, zodat cliënten van TomarWonen er nu fijn kunnen wonen.


TomarWonen biedt ouderen met dementie een kleinschalige, veilige en een comfortabele woonomgeving. Ook de rechtervleugel wil Woonkwartier verhuren aan een zorgpartij. Zodra daarover meer duidelijkheid is, zal deze vleugel worden aangepast aan de wensen van de nieuwe huurder en toekomstige bewoners. 


Achtergrond klooster

Het klooster van Sint Anna, gelegen in Oudenbosch, bestaat dit jaar 25 jaar. Het pand is sinds 1992 bewoond door de zusters. Het klooster bied woonruimte aan ongeveer 100 zusters. De aanbouw diende vroeger als ziekenboeg. Daarnaast is er in het gebouw een grote algemene keuken, een refter en een kapel. Buiten maken de zusters gebruik van de grote gezamenlijke binnentuin. Momenteel wonen de zusters in de aanbouw, die vroeger diende als ziekenboeg.  

De verbouwing

De  linkervleugel van het klooster geschikt gemaakt voor TomarWonen. Er zijn drie woongroepen gemaakt met ieder vijf appartementen, een gemeenschappelijke woonkamer en een gemeenschappelijke woonkeuken. Bouwservice Bartelen, Bink Groep, Roks installatietechniek en Algra & Marechal architecten klaarden deze klus.

Planning

In 2020 hopen we de rechtervleugel te verbouwen