Riool verstopt?   Glasschade? Storing aan CV-ketel of de mechanische ventilatie?   Bel dan ons storingsnummer via 0168 35 00 01

Woonkwartier bouwt een appartementencomplex met drie woonlagen aan de Moye Keene in Klundert. Het nieuwbouwcomplex krijgt de naam De Keense Gorzen.  
 

Achtergrond

Het oorspronkelijke ontwerp (2008) omvatte de bouw van dure huurappartementen. Om verschillende redenen werd in 2012 besloten de plannen voorlopig stop te zetten. Tot aan het moment dat in 2015 het vierjaarlijkse woningbehoefte onderzoek werd uitgevoerd. Daaruit bleek dat er behoefte is aan sociale huurwoningen, in het bijzonder naar appartementen voor één- tweepersoonshuishoudens. Dit gaf aanleiding om het huidige ontwerp binnen het bestaande bestemmingsplan te ontwikkelen. 

De nieuwbouw

Het aangepaste ontwerp van de nieuwbouw betreft een complex verdeeld over drie woonlagen waarin in totaal 24 sociale huurappartementen zijn gerealiseerd. De appartementen zijn bestemd voor kleine huishoudens voor zowel jong als oud. Op die manier voorziet Woonkwartier in de behoefte naar sociale huurwoningen in de gemeente.

 Op dit moment  zijn de nieuwe bewoners aan het klussen en sommigen wonen er al naar tevredenheid.