Grote verbouwing MFA Noordhoek

In Noordhoek staat een Multi Functionele Accommodatie (MFA). In de volksmond het dorpshuis. Dit dorpshuis is toe aan een grote opknapbeurt. Woonkwartier gaat het gebouw bouwtechnisch aanpakken. Het wordt energiezuiniger en tegelijk gebruiksvriendelijker en meer van deze tijd.

Daarom werkten Woonkwartier en de gemeente Moerdijk de afgelopen maanden vier verschillende opties uit. Deze opties liepen uiteen van groot onderhoud tot en met een totale metamorfose met een andere indeling van het gebouw. Gekozen is voor de optie waarbij de gymzaal, de kinderopvang en de foyer op de huidige plek behouden blijven en het pand grondig gerenoveerd wordt. De verwachting is dat de aannemer begin volgend jaar kan starten met de werkzaamheden.

In overleg met de gemeente kunnen de huidige gebruikers, gebruik blijven maken van dit pand. Er is een beheerstichting opgericht die zorg gaat dragen voor het beheer van het pand. Dit zijn mensen uit Noordhoek die zich met veel enthousiasme willen inzetten voor het voortbestaan van het buurthuis.

Om het gebouw te laten aansluiten bij de wensen van de inwoners van Noordhoek vraagt Woonkwartier steeds om input via dorpstafels en aparte sessies met de gebruikers van het pand. Dit is een fijne samenwerking. Op deze pagina geven we steeds een terugkoppeling van de genomen stappen.

Laatste loodjes
Op dit moment zijn Woonkwartier en de gemeente druk met het opstellen van een samenwerkingsovereenkomst. De aannemer moet nog een aantal onderzoeken afronden. Denk aan onderzoek met betrekking tot het geluid in de gymzaal en keuring van de huidige gymvloer. Woonkwartier en gemeente Moerdijk streven ernaar om begin dit jaar een definitief ‘go’ te geven op de plannen. Als dat lukt kan de aannemer medio 2023 starten met de werkzaamheden.

Wilt u op de hoogte blijven?
U kunt zich op deze pagina inschrijven voor de digitale nieuwsbrief.  U ontvangt de nieuwsbrief daarna in uw mailbox. Verder nemen we samen met de gemeente regelmatig deel aan de dorpstafel. Bekijk de presentatie en de Q&A's van de dorpstafel op donderdag 12 oktober. 

 

Inschrijven Nieuwsbrief

* verplicht veld
Project