Grote verbouwing MFA Noordhoek

In Noordhoek staat een Multi Functionele Accommodatie (MFA). In de volksmond het dorpshuis. Dit dorpshuis is toe aan een grote opknapbeurt. Woonkwartier gaat het gebouw bouwtechnisch aanpakken. Het wordt energiezuiniger en tegelijk gebruiksvriendelijker en meer van deze tijd.

Daarom werkten Woonkwartier en de gemeente Moerdijk de afgelopen maanden vier verschillende opties uit. Deze opties liepen uiteen van groot onderhoud tot en met een totale metamorfose met een andere indeling van het gebouw. Gekozen is voor de optie waarbij de gymzaal, de kinderopvang en de foyer op de huidige plek behouden blijven en het pand grondig gerenoveerd wordt. 

In overleg met de gemeente kunnen de huidige gebruikers, gebruik blijven maken van dit pand. Er is een beheerstichting opgericht die zorg gaat dragen voor het beheer van het pand. Dit zijn mensen uit Noordhoek die zich met veel enthousiasme willen inzetten voor het voortbestaan van het buurthuis.

Op dit moment zijn alle onderzoeken uitgevoerd. Het bouwplan, de bouwtekeningen en de begrotingen zijn gereed. Woonkwartier en de gemeente doorlopen nu de interne besluitvorming.
Binnenkort worden alle stukken besproken met de belanghebbenden (lees; school, kinderdagverblijf, beheerstichting en de huidige gebruikers van MFA). 
Woonkwartier en de gemeente streven ernaar om rond de bouwvak een definitieve 'go' te geven op de plannen. 

Wilt u op de hoogte blijven?
U kunt zich op deze pagina inschrijven voor de digitale nieuwsbrief.  U ontvangt de nieuwsbrief daarna in uw mailbox. Verder nemen we samen met de gemeente regelmatig deel aan de dorpstafel. 

 

Inschrijven Nieuwsbrief

* verplicht veld
Project