Centrumontwikkeling Bosschenhoofd

Bosschenhoofd

Laatste fase centrum Bosschenhoofd compleet met supermarkt

De afgelopen jaren onderging het centrum van Bosschenhoofd een ware metamorfose. Het nieuwe schoolgebouw met sportzaal kreeg de functie van multifunctionele accommodatie. Naast door de school wordt het gebouw sindsdien ook gebruikt door tal van verenigingen. Alle reeds gerealiseerde appartementen en commerciële ruimten zijn verhuurd.

Fase 4 - de laatste fase
In het centrum van Bosschenhoofd heeft Woonkwartier de afgelopen jaren al veel sociale huurwoningen gebouwd. Tijdens deze laatste fase wordt aan de St. Gerardushof/Wilhelminastraat/Clemensstraat een supermarkt en nog 7 sociale huurwoningen gerealiseerd. Bekijk hier de verhuurbrochure. Ook worden er 2 koopwoningen gebouwd die door de aannemer Maas Jacobs zelfs al verkocht zijn.  De supermarkt wordt een Boon's Markt en wordt geëxploiteerd door de gebroeders Van Eekelen.

Projectupdate november 2023- schoolbezoek 
Leerlingen van BS ’t Bossche Hart uit Bosschenhoofd bezoeken de bouwplaats aan de Gerardushof in Bosschenhoofd. Momenteel bouwt aannemer Maas Jacobs hier in opdracht van Woonkwartier 7 sociale huurwoningen. Ook bouwt de aannemer hier 2 koopwoningen die inmiddels al zijn verkocht. En komt er een supermarkt die geëxploiteerd gaat worden door de gebroeders van Eekelen.

Schoolbezoek bouwplaats
Als de basisschoolkinderen allemaal een plekje hebben uitgekozen, heet de Bouwschool uit Breda iedereen van harte welkom. Na een voorstelrondje van de Bouwschool, Maas Jacobs en Woonkwartier vragen we de kinderen wie er allemaal wel eens met LEGO speelt. Veel kinderen steken enthousiast hun hand op. “Weten jullie dan wat het woord ‘fundering’ betekent? Dat is eigenlijk net als een LEGO-plaat die jullie thuis hebben. Daar kun je LEGO-stenen op klikken. Dan blijven deze steentjes goed vast zitten op de plaat.”

De Bouwschool gaat verder met de presentatie. Weten jullie wat een architect is? “Dat is mijn vader”, zegt 1 van de aanwezige kinderen trots. Wie weet wat beton is? Kunnen jullie je droomhuis tekenen? Wie is er al eens vaker op een bouwplaats geweest? En kennen jullie Bob de Bouwer?

Van muren metselen tot leidingen leggen
Na de presentatie krijgen alle kinderen een stoere Maas Jacobs-bouwhelm op. “Mogen we deze bouwhelm houden?” Jazeker! En gaan we de bouwplaats op. Een groepje kinderen gaat aan de slag met het metselen van een muurtje. Andere kinderen krijgen eerst een rondleiding. En weer een ander groepje gaat leidingen leggen. Oftewel draadjes trekken zoals ze dat noemen in de bouw. En dan is het tijd voor de groepjes om te wisselen.

Jij geeft de bouwplaats kleur
Aan het eind van de ochtend krijgen de basisschoolleerlingen nog een tas vol verrassingen mee. “Wow, een echt bouwpotlood!” Of kunnen ze een Woonkwartier-pennenbak in elkaar knutselen en inkleuren. 1 van de kinderen zegt: “Cool! Die ga ik voor mijn moeder maken voor haar verjaardag.”

We kijken met elkaar terug op een geslaagd schoolbezoek. Dank aan de leerkrachten en basisschoolleerlingen van BS ’t Bossche hart voor jullie enthousiasme. En wie weet tot in de toekomst op de bouwplaats!

Projectupdate kijk-en inmeetdag (november 2023)
Het was een heerlijk zonnige en winterse kijk- en inmeetdag voor de toekomstige huurders van de 7 duurzame eengezinswoningen aan het Gerardushof in Bosschenhoofd.

𝗞𝗶𝗷𝗸- 𝗲𝗻 𝗶𝗻𝗺𝗲𝗲𝘁𝗱𝗮𝗴
Onze nieuwe huurders krijgen samen met hun kinderen, kleinkinderen, ouders en opa’s en oma’s, de kans om hun woning op te meten. En te spreken met de verhuurmakelaars, de projectleider, de sociaal beheerder van Woonkwartier en de aannemer Maas Jacobs. Ook maken ze alvast kennis met hun nieuwe buren. Fijn wonen gaat immers verder dan alleen een fijne woning.

Na een warm ontvangst in de tent, volgen de nieuwsgierige toekomstige bewoners de verhuurmakelaars door hun woning. Ze stellen enthousiast veel vragen. Noteren technische aspecten. En meten hun woning met de Woonkwartier-rolmaat.

Eerste indruk
Een aantal eerste blije reacties van onze toekomstige huurders: “Wij kwamen binnen bij de tent en dachten WOW, dat is goed geregeld! Echt fijn om letterlijk zo’n warm onthaal te krijgen op deze winterse dag. Het is namelijk een spannend moment om voor de eerste keer je toekomstige woning te bezichtigen.”

“De woning is heel mooi. Het is een beetje onwerkelijk nog. Ik heb die plattegronden dan helemaal in mijn hoofd zitten, maar als je er dan bent, ziet het er toch anders uit. Dus dan is zo’n dag als vandaag wel echt fijn.”

Technische vragen
Tijdens het bezichtigen van de woning, krijgen de verhuurmakelaars, projectleider en aannemer veel verschillende vragen. Zo stellen de nieuwe huurders vragen over de afwerking van de muren. En over de warmtepomp. Hiervoor hebben we een technische tafel ingericht. Zo beantwoorden we gemakkelijk alle vragen met betrekking tot de technische aspecten van de woning. En is het fijn om inzicht te krijgen in het soort vragen nieuwe huurders ons stellen.

Zo geeft 1 van de nieuwe bewoners aan: “Mijn technische vragen zijn allemaal beantwoord, dat is heel prettig. Maar het is vooral fijn om er nu even een kijkje te kunnen nemen. En er een gevoel bij te krijgen.”

De bewonersvragen geven ons ook waardevolle inzichten voor in de toekomst.

Geslaagde dag
Met een glimlach denken we terug aan deze fijne middag. Leuk u te ontmoeten. En bedankt voor uw komst!

Voor een impressie van de kijk-en inmeetdag: neem een kijkje op de Woonkwartier-social media kanalen.

Planning nieuwbouw
Als alles volgens planning verloopt, ontvangen de toekomstige bewoners van de 7 sociale huurwoningen begin 2024 (januari) hun sleutel.  

Eerdere projectupdates

Feestelijk viering start bouw (maart)
De start bouw van fase 4 wilden we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom vierden we dit heugelijke moment op maandag 6 maart samen met direct omwonenden, Samenstichting Groet en Ontmoet, de gemeente Halderberge, de aannemer en ontwikkelaar Maas Jacobs en overige genodigden. Als officiële handeling overhandigde Sander van Eekelen een van de exploitanten van Boon’s Markt een kratje met verse producten aan Lotte Wijnen van Samenstichting Groet en Ontmoet. Daarna werd er getoost op en nagepraat over een mooie afronding van een ontwikkeling die veel heeft betekend voor Bosschenhoofd en zijn inwoners.