Bosselaar Zuid gemengd wonen ‘De Boezem’

In nieuwbouwwijk Bosselaar Zuid komt een Gemengd Wonen project. Het appartementencomplex ‘De Boezem’ is bestemd voor mensen met of zonder ondersteuningsvraag. Bewoners bouwen samen aan woongeluk én woonplezier. Een fijne plek waar iedereen op eigen wijze z’n steentje bijdraagt. En waar verbinding tussen bewoners onderling én met de wijk centraal staat. Iedere bewoner kiest hier bewust om een goede buur te zijn.

Woongeluk en woonplezier
‘De Boezem’ is een woonplek waar iedereen zich welkom voelt. Samen een kopje koffie drinken. Even gezellig bijkletsen in de gemeenschappelijke ruimte. Of je buurman of -vrouw helpen met de administratie. De bewoners bouwen met elkaar en een community builder aan deze fijne plek. Waar mensen naar elkaar omkijken, samen leuke dingen doen en iedereen op zijn of haar eigen manier aan bijdraagt. ‘De Boezem’ wordt een levendige gemeenschap met volop ruimte voor woongeluk en -plezier. Maar ook een community die warme contacten onderhoudt met de rest van de wijk. 

Gemengd Wonen
Wooncomplex ‘De Boezem’ bestaat uit 37 zelfstandige één- en tweepersoons appartementen. In het gloednieuwe, duurzame gebouw is bovendien één gemeenschappelijke ruimte aanwezig voor alle bewoners; een belangrijke element voor het concept ‘gemengd wonen’. ‘Gemengd Wonen’ is een woonvorm waarin mensen met én zonder een ondersteuningsvraag doelbewust samenwonen, contact onderhouden en gezamenlijk activiteiten ondernemen. Oog hebben voor elkaar en de omgeving is in ‘De Boezem’ vanzelfsprekend.    

Mix aan bewoners
Van de 37 sociale huurappartementen in ‘De Boezem’ worden 23 woningen via Klik voor Wonen verhuurd. De andere 14 appartementen wijzen zorgorganisaties SOVAK en Zintri Zorggroep toe aan hun cliënten. Deze bewoners, hebben een licht verstandelijke beperking of autisme en wonen al zelfstandig of zijn toe aan deze volgende stap. Zij krijgen begeleiding vanuit de zorgpartners bij hun ondersteuningsvraag. Alle bewoners willen graag bijdragen aan de community.

Planning
De oplevering van ‘De Boezem’ staat gepland voor februari/maart 2023.

Verhuur
Woonkwartier heeft samen met de partners SOVAK, Zintri Zorggroep en Surplus een groep bewoners samengesteld op basis van motivatie. Daarbij hebben we gekeken naar waarom mensen in het gemengd wonen project willen komen wonen en wat ze willen bijdragen aan de community. 

Meer informatie
Wil je meer weten over de nieuwbouwwijk Bosselaar Zuid? Klik dan hier!