Vluchtelingen uit Oekraïne krijgen onderdak in voormalig kloostergebouw Sint Anna in Oudenbosch

Om snel onderdak te kunnen bieden aan vluchtelingen uit Oekraïne stelt Woonkwartier zo'n 50 kamers in voormalig kloostergebouw Sint Anna in Oudenbosch beschikbaar. Dit gebouw, voorheen de thuisbasis van de zusters van Franciscanessen, biedt hiermee voorlopig een veilig onderkomen aan deze mensen in nood.

Een deel van Sint Anna, dat eigendom is van Woonkwartier, staat momenteel leeg in afwachting van een nieuwe invulling. We hebben hierdoor circa 50 kamers per direct beschikbaar. Door deze met spoed klaar te maken voor tijdelijke bewoning en open te stellen voor deze vluchtelingen, willen we een bijdrage leveren aan deze humanitaire crisis die ons allemaal zeer raakt.

De woonunits worden in samenwerking met de gemeente en met hulp van diverse organisaties zo snel als mogelijk klaargemaakt en ingericht. Zodat naar verwachting in de week van 21 maart de nieuwe bewoners er terecht kunnen. We doen er met elkaar alles aan om deze mensen een fijne veilige plek te bieden waar ze in deze voor hen onzekere tijd kunnen verblijven.

Achtergrond gebouw
Voormalig kloostergebouw Sint Anna in Oudenbosch, vroeger de thuisbasis van de zusters van Franciscanessen, is sinds 2005 eigendom van Woonkwartier. Sinds 2017 wordt een deel van het gebouw gehuurd door zorgformule Tomar Wonen, een particuliere woonvoorziening voor dementerende ouderen. Na het vertrek van de zusters, die inmiddels in een bijgebouw wonen, staat het hoofdgebouw gedeeltelijk leeg. 

Kijk hier voor actuele informatie.