Tijdelijk noodfonds energie (1)

 

Om te voorkomen dat mensen in de financiële problemen komen door de gestegen prijzen, hebben energieleveranciers en maatschappelijke organisaties een Tijdelijk Noodfonds Energie opgericht. U kunt een beroep doen op dit noodfonds als u van een bepaald minimum moeten rondkomen. Het is de bedoeling dat het noodfonds tot uiterlijk 1 april 2023 mensen ondersteuning biedt.

Wie komt in aanmerking voor extra ondersteuning?
De ondersteuning van het noodfonds is bedoeld voor huishoudens die een bruto-inkomen hebben tot 200% van het bruto sociaal minimum én een hoge energierekening (hoger dan 13% van het bruto-inkomen van het huishouden). Dit zijn huishoudens met een laag of middeninkomen. Omdat energieleveranciers het fonds hebben opgericht, kunnen huishoudens geen bezwaar en beroep aantekenen tegen een beslissing van het fonds. 

Wat zijn de voorwaarden?
De voorwaarden om in aanmerking te komen voor de regeling worden op dit moment uitgewerkt door de betrokken organisaties. We delen de informatie op onze website.

Aanvragen vanaf halverwege januari 2023
Halverwege januari 2023 wordt de regeling opengesteld en kunt u een aanvraag doen. Aanmelden voor hulp van het fonds is nu dus nog niet mogelijk. Houd daarom onze website en sociale media in de gaten.

Meer weten over andere regelingen?
Heeft u moeite om financieel rond te komen? Er zijn verschillende regelingen waar u dan misschien gebruik van kunt maken. We hebben ze voor u op een rij gezet. Klik hier voor meer informatie!