Duurzaamheid

In oktober 2018 stelde Woonkwartier de duurzaamheidsvisie 'Op weg naar klimaatneutraal en betaalbaar wonen in 2050' vast. De duurzaamheidsvisie maakt duidelijk hoe wij onze verantwoordelijkheid nemen voor de verduurzaming. Uiteraard sluiten de beschreven doelstellingen en ambities naadloos aan bij onze strategische koers en missie, namelijk kwalitatief goede, duurzame en betaalbare woningen voor al onze huurders. Nu en in de toekomst! Onderaan en aan de rechterkant van deze pagina leest u meer over onze duurzaamheidsvisie.

Energiecoach om mogelijkheden voor huurders te bespreken
Door de inzet van energiecoaches willen we huurders bewust maken van wat ze zelf kunnen doen om energie te besparen. We voeren momenteel gesprekken met Energiek Moerdijk en Energiek Halderberge hierover. De verwachting is dat we deze energiecoaches vanaf begin 2023 in kunnen zetten. Let op: u krijgt van de energiecoach tips over hoe u zelf energie kunt besparen, maar geeft geen advies over onderhoud van uw woning. 

Wilt u alvast tips lezen op onze website?
Klik dan hier. Op deze pagina vindt u verschillende ruimtes van een huis. U kunt per ruimte de tips bekijken door op de rode stippen te klikken. Ook vindt u het bedrag wat u ongeveer bespaart. Alle beetjes helpen! Neem ook eens een kijkje op de website van Milieucentraal voor praktische tips.

Vraag gratis uw eigen Verbruik kaart aan
Het is handig om in de gaten te houden hoeveel elektriciteit en gas u verbruikt. En het maandelijkse bedrag dat u daarvoor betaalt. Als u dit niet digitaal kunt bijhouden, vraag dan naar onze Verbruik kaart! U kunt een Verbruik kaart bij ons opvragen door een e-mail te sturen naar energiecoach@woonkwartier.nl. U kunt hier ook een Verbruik kaart downloaden.

5 belangrijke speerpunten

De duurzaamheidsvisie beschrijft 4 belangrijke speerpunten waar Woonkwartier zich op richt. In 2020 is daar een 5e speerpunt aan toegevoegd:

  1. Woningvoorraad CO2 = nul & Van aardgas los
  2. Milieubewuste en spaarzame huurders
  3. Milieubewust en spaarzaam Woonkwartier
  4. Circulair bouwen & beheren
  5. Klimaatadaptatie

Samen verdienen we de toekomst

Onze duurzaamheidsvisie Woonkwartier kwam tot stand met input van verschillende partners binnen het werkgebied. Huurdersvereniging Fijn Wonen, de gemeenten Halderberge, Moerdijk en Steenbergen, Energiek Halderberge, Energiek Moerdijk, Energiek Brabantse Wal en Netbeheerder Enexis dachten mee over de inhoud van deze visie. Door onze visie op verduurzaming met anderen te delen en compleet te maken, kunnen we ambities en doelstellingen op elkaar afstemmen en effectief met elkaar aan de slag gaan. Niet voor niets luidt onze slogan ‘Samen verdienen we de toekomst.