Riool verstopt?   Glasschade? Storing aan CV-ketel of de mechanische ventilatie?   Bel dan ons storingsnummer via 0168 35 00 01

Maatregelen Woonkwartier

Jaarlijks sterven er in Nederland twaalf personen aan koolstofmonoxide vergiftiging. Daarom wil de overheid dat vóór het jaar 2023 alle open verbrandingstoestellen in woningen zijn vervangen. Woonkwartier besloot om hiermee extra haast te maken. Ons streven is dat eind 2018 al onze woningen een veilige en comfortabele cv-installatie hebben.

Waarom onveilig
Vroeger zorgden geisers voor warm water en (moeder)gaskachels voor verwarming van de woning. Voor de verbranding van het gas halen deze toestellen lucht uit de ruimte waar het toestel staat. Dat vermindert de kwaliteit van de lucht. Bovendien komt het regelmatig voor dat een openverbrandingstoestel verkeerd staat afgesteld, vervuild of verstopt is. Hierdoor kan er koolmonoxide in de woning terecht komen. Dit risico is het grootst bij goed geïsoleerde woningen omdat er minder toevoer van verse lucht is.

Voor iedere woning een veilige en moderne HR-ketel
Het risico op schadelijke verbrandingsgassen is het grootst bij goed geïsoleerde woningen. Alle kieren en naden van de woning zijn dan namelijk goed dicht gemaakt. Hierdoor is natuurlijke ventilatie bijna niet meer mogelijk. Dat is de reden dat Woonkwartier altijd de open verbrandingstoestellen vervangt bij de woningen waaraan we ook energiebesparende maatregelen treffen. Daarnaast willen we ook dat alle andere woningen veilig zijn. Dat is de reden dat we ook die open verbrandingstoestellen versneld willen vervangen door een gesloten HR-ketel.

Waarom is een HR-ketel wel veilig
Een gesloten HR-ketel is veiliger omdat hij een aanvoerkanaal heeft voor de zuurstof die nodig is voor verbranding en de verbrandingsgassen via het rookkanaal naar buiten gaan. Een gesloten systeem dus!

Vragen
Het vervangen van de openverbrandingssystemen roept veel vragen bij onze huurders op. Daarom hebben we de veel gestelde vragen met bijhorende antwoorden voor u op een rijtje gezet. Staat uw vraag er niet bij? Neemt u in dat geval contact op met ons klantadvies centrum via 0168 35 00 00.