Riool verstopt?   Glasschade? Storing aan CV-ketel of de mechanische ventilatie?   Bel dan ons storingsnummer via 0168 35 00 01

Asbest en mijn woning

Inventarisatie door Woonkwartier
In veel woningen van voor 1993 is asbest gebruikt. Gefaseerd inventariseren wij of in onze woningen en complexen asbest aanwezig is. Als wij een complex hebben onderzocht, ontvangen de bewoners daarover een brief. zodat zij weten welk asbest er aanwezig  is.  

Vervangen asbest bij groot onderhoud
Bij groot onderhoud saneren we al het zichtbaar aanwezige asbest. Asbest dat verborgen zit in de woning, zoals in een leiding onder de grond of een leiding in het schoorsteenkanaal, wordt niet gesaneerd. Dit is veel lastiger te saneren en brengt veel schade toe aan de woning. Bovendien zijn de gezondheidsrisico's hierbij veel kleiner.

Wanneer moet u contact met ons opnemen?
Heeft u al een brief ontvangen van het aanwezige asbest in uw woning.  Maar komt u in uw  woning asbestverdacht materiaal tegen dat niet staat vermeld in deze brief?  Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0168 35 00 00. Ook wanneer het de algemene ruimte betreft. In dat geval is het mogelijk dat wij hier onderzoek naar verrichten.

Neem ook meteen contact met ons op als u denkt dat er asbest in uw woning beschadigd is. 

 Hoe ga ik veilig om met asbest in mijn woning?
Is er sprake van hechtgebonden asbest waarbij de vezels stevig vastzitten in het materiaal? Dan loopt u geen risico zolang u het maar niet bewerkt. Ga dit dus niet schuren, slijpen, boren, zagen of afstofzuigen. Lees ook onze brochure over asbest. Deze vindt u op onze website.

Gaat u  verbouwen en woont u in een woning die voor 1993 is gebouwd? Neem dan  vooraf contact  met ons op  via (0168) 35 00 00.