Riool verstopt?   Glasschade? Storing aan CV-ketel of de mechanische ventilatie?   Bel dan ons storingsnummer via 0168 35 00 01

Veiligheid zonnepanelen

In het nieuws horen we berichten over het ontstaan van brand door zonnepanelen. De kans op brand is heel klein en komt vooral voor bij in-dak-systemen. Bij de ‘in-dak PV-systemen’ zijn de dakpannen vervangen  door zonnepanelen. Woonkwartier  gebruikt  meestal het ‘op-dak-zonnepanelen’.  De zonnepanelen worden dan op de dakpannen geplaatst. Dit systeem is veel minder brandgevoelig. Dat komt omdat  bij kortsluiting de dakpannen een brandwerende werking hebben.

Verder  gebruikt P. Jansen installatietechniek alleen    gecertificeerde producten. Daarmee zijn zonnepanelen net zo veilig als elk ander huishoudelijk elektrisch apparaat. Het is goed om te weten dat we hebben gekozen voor de   SolarEdge omvormer.  Deze omvormer beveiligt    de zonnepanelen, door ze automatisch uit te schakelen bij hoge temperaturen of beschadigde kabels. Hierdoor is de kans op brand  minimaal.