Riool verstopt?   Glasschade? Storing aan CV-ketel of de mechanische ventilatie?   Bel dan ons storingsnummer via 0168 35 00 01

Hoe werken zonnepanelen?

Zonlicht is er overdag altijd. Ook op een bewolkte dag. Zonnepanelen vangen daglicht op en zetten dat om in elektriciteit. De opgewekte stroom kunt u direct zelf gebruiken. Als het donker is wekt u geen stroom op, maar verbruikt u vaak wel (voor bijvoorbeeld verlichting of tv). Die stroom neemt u dan van uw energieleverancier af, gewoon zoals u gewend bent. Produceert u met de zonnepanelen meer stroom dan u op een bepaald moment verbruikt, dan levert u die extra energie terug aan de energieleverancier. U merkt hier niets van, behalve in uw portemonnee aan het einde van het jaar.

Vervuilde panelen door langere periode van droogte
Voor een optimale werking van de zonnecellen, moeten de zonnepanelen schoon zijn. Omdat de panelen altijd schuin geplaatst worden  (ook op een plat dak), spoelt vuil er bij een regenbui gewoon  vanaf. Een jaarlijkse reiniging is alleen nodig als de woning dicht langs  een spoor, drukke snelweg of onder de rook van zware industrie ligt.

Tijdens een langere periode van droogte kan vuil op de panelen blijven liggen. Toch blijft verwachte opbrengst van de panelen gelijk. Dat komt omdat bij de berekening van de gemiddelde paneelopbrengsten hiermee rekening is gehouden.

Meer  informatie
In de gebruikshandleiding zonnepanelen leest u wat u kunt doen bij een storing, hoe zonnepanelen werken en nog veel meer. Ook hebben  we de antwoorden op de   meest gestelde vragen voor u op een rijtje gezet.