Riool verstopt?   Glasschade? Storing aan CV-ketel of de mechanische ventilatie?   Bel dan ons storingsnummer via 0168 35 00 01

Overlast van ongedierte

Ik heb overlast van muizen in mijn woning of ratten in mijn wooncomplex. Wat kan daar aan gedaan worden? 

Voedselresten en onverpakt eten trekken muizen aan, vooral in de winter. Houd afvoerputjes en ventilatieroosters in de gaten, daardoor komen ze vaak naar binnen. Woonkwartier doet niets aan muizenoverlast in een woning, dit valt onder het huurdersonderhoud. Er zijn verschillende bedrijven, die u hiervoor kunt inschakelen. De eventuele kosten daarvoor zult u zelf moeten betalen. Overlast van ratten in uw wooncomplex dient u ook zelf op te lossen. Informeer bij de gemeente hoe zij u daarbij kunnen helpen. 

Onze huurders zijn in veel gevallen zelf verantwoordelijk voor het weghalen van wespennesten en de kosten die hieraan verbonden zijn. In de onderstaande gevallen kunt u dit bij ons melden.

Er zit een wespennest in de constructie van mijn woning
Als het wespennest zich bevindt in de spouw van de woning of in de dakconstructie, dan kunt u dit bij ons melden. Wij zetten die vervolgens door naar de ongediertebestrijdingsdienst.

Er zit een wespennest in of rondom het gezamenlijke deel van mijn (appartementen)complex. Wat nu?
Bewoners kunnen dit doorgeven aan ons. Wij zetten vervolgens de opdracht uit bij de ongediertebestrijdingsdienst.

Het wespennest is weggehaald, maar heeft schade veroorzaakt aan mijn woning. Wat nu?
Bewoners kunnen dit doorgeven aan ons. Wij zetten de opdracht uit naar de betreffende aannemer om eventuele schade te herstellen.