Erkend leerbedrijf/ Stage

Stage

Wij bieden zowel mbo-, hbo- als wo-studenten de mogelijkheid om ervaring op te doen in de vorm van een stage. Ook is het mogelijk je afstudeeropdracht bij ons uit te voeren. Al onze stages en afstudeeropdrachten zijn erop gericht je kennis en vaardigheden toe te passen in de dagelijkse praktijk. Je kunt meewerken in de dynamiek van onze organisatie, werken aan een project, onderzoek doen of een combinatie hiervan. Woonkwartier zorgt voor een goede begeleiding tijdens je stage of afstudeeropdracht.

Erkenningen

Woonkwartier is een erkend leerbedrijf vanuit Ecabo voor bouwkundige, secretariële en personele opleidingen alsmede voor marketing en communicatie en evenementenorganisatie (MBO). Raadpleeg de afdeling HRM voor de exacte erkenningen.

Leerlingbouwplaatsen

Onderzoek wijst uit dat het imago van het vakgebied techniek onder jongeren verbeterd kan worden. Daardoor kiezen te weinig jongeren voor een technische (vervolg)opleiding en nog minder voor een technisch beroep. Het aantal meisjes dat technisch geschoold is, is zelfs uitermate klein. Het gevolg is duidelijk: een groot tekort aan opgeleide techneuten. In 2016 naar verwachting een tekort van 170.000. Terecht dat de bouwbranche zich zorgen maakt!

Als maatschappelijk betrokken organisatie investeren we in de (lokale) samenleving. In dat kader ondertekenden de rechtsvoorgangers van Woonkwartier, Brabantse Waard en Bernardus Wonen, de gemeente Moerdijk, het kenniscentrum Fundeon, branchevereniging Bouwend Nederland en de praktijkopleiding Bouw regio Brabant-West en Tholen in januari 2010 een convenant. Sindsdien proberen we gezamenlijk het tekort aan techneuten op de arbeidsmarkt op te vangen. Wij doen dit door samen te werken met erkende leerbedrijven, bouwbedrijven die jonge mensen de mogelijkheid bieden om, onder toeziend oog van een gecertificeerd leermeester, werkervaring op te doen in de bouw. Een dergelijke bouwplaats noemen we ook wel een leerlingbouwplaats. Zo werkten aan de bouw van de nieuwe Neerhofschool in Zevenbergen werkten verschillende leerlingen mee en deden jonge techneuten praktijkervaring op tijdens ons project aan de Stationsstraat in Zevenbergen. Andere projecten met leerlingbouwplaatsen zijn de Rodeborg, MFC Ankerkuil in Moerdijk en de bouw van de nieuwe Mauritshof in Klundert.

Ben je op zoek naar een gezonde toekomst in de bouw of infra? Informeer dan bij het SPB. Het SPB is het (praktijk-) opleidingsinstituut voor West-Brabantse en Thoolse bouwbedrijven. Zij kunnen je zeker verder helpen.