Aan de Sint Janstraat in Standdaarbuiten realiseert Woonkwartier vier levensloopbestendige woningen. Daarvoor wordt een gedeelte van de voormalige basisschool gesloopt.


Achtergrond

Dit nieuwbouwproject maakt onderdeel uit van het plan ‘Herstructurering Centrum Standdaarbuiten’. Deelgebied 1 betrof de bouw van een brede school in opdracht van de gemeente Moerdijk. Op het terrein van het voormalige schoolgebouw aan de Sint Janstraat bouwt Woonkwartier vier levensbestendige woningen (deelgebied 2). Daarvoor wordt een gedeelte van de school gesloopt. Twee delen van het gebouw blijven bestaan en zijn verkocht aan particulieren. Ook is een stuk kavel verkocht aan een van de bewoners in de straat. Met de dorpstafel wordt nader onderzocht of het gebouw aan de Timberwolfstraat 1 (deelgebied 3) behouden kan blijven, ten behoeve van onder andere de huisvesting van de Heemkundekring en de tennisvereniging.

De woningen

De woningen zijn met een woonkamer en open keuken (33 m3), een slaapkamer, badkamer en twee toiletten op de begane grond uitermate geschikt voor vitale senioren. Op de eerste verdieping (65m3) wordt een ruime slaapkamer (13m3), bergruimten en een technische ruimte met onder andere cv-installatie gerealiseerd. Een ideale ruimte voor als de kleinkinderen komen spelen of blijven slapen. De woningen krijgen daarnaast een fraaie tuin van ongeveer 8 bij 6 m2.

 

Planning

Start bouw staat gepland voor het eerste kwartaal 2018. Oplevering verwachten we in het derde kwartaal van 2018.