Woonkwartier rond onder de naam ‘Serena 2’ de ingezette wijkontwikkeling in de wijk Zoetendaal te Zevenbergen af door de overige 20 eengezinswoningen en 87 appartementen aan te pakken.

Achtergrond

Een deel van de wijk Zoetendaal kwam in 2013 uit de steigers als nieuwe wijk met eigentijdse appartementen en eengezinswoningen, winkels, een brede school en het steunpunt. Ook is destijds het nodige gedaan om de wijk een beter aanzien te geven. Dit wijkvernieuwingsplan kreeg ter herinnering aan de oude Zevenbergse legende over de zeemeermin Sirene de naam ‘Serena’.
 

Maatregelen woningen

Naast het nodige planmatig onderhoud trof Woonkwartier ook een aantal esthetische (aanzicht) maatregelen en energetische maatregelen. Onder planmatig onderhoud verstaan we onder andere het vervangen van de houten kozijnen, vervangen van de daken en diverse werkzaamheden aan de galerijen.

Door het plaatsen van HR++ dubbelglas, een vraag gestuurde ventilatie en door na-isolatie van het dak en vloeren, werden de woningen energiezuiniger gemaakt. Verder was er oog voor de uitstraling van de wijk en werden verschillende esthetische maatregelen doorgevoerd, zoals:
• verfraaien van de balkon- en galerijhekken;
• vernieuwen/verfraaien trappenhuizen van een aantal appartementsgebouwen;
• veranderen aanzicht van de gevels;
• aanpak van zwerfvuil in de wijk in overleg met gemeente en bewoners;
• aanleg groenstroken en tuintjes. 

Planning

Eerste kwartaal 2017 werden de laatste puntje op de 'i' gezet. Op woensdag 29 maart werd het project officieel afgesloten tijdens een wintermarkt speciaal georganiseerd voor de bewoners. De leerlingen van basisschool de Arenberg werden getrakteerd op poffertjes. Pers en genodigden namen we mee op tour door de wijk.

 

Duurzaam

Woonkwartier heeft zich ten doel gesteld om binnen nu en 2020 haar hele woningbezit op te waarderen naar een gemiddeld energielabel B. Door het treffen van de energetische maatregelen is ons woningbezit klaar voor de toekomst. De betreffende woningen vallend onder het project Serena 2 hadden gemiddeld een energielabel C. Na de maatregelen komen de woningen uit op label A.