De achttien appartementen aan de Markiezaatstraat in Stampersgat krijgen een volledige make-over. Het gebouw wordt grondig bouwtechnisch onder handen genomen. Daarnaast krijgen de appartementen een nieuwe indeling en treffen we energetische maatregelen.

Na de renovatie zijn deze woningen uitermate geschikt voor een- en/of tweepersoonshuishoudens. Jong en oud kan er terecht omdat er ook een lift in het gebouw aanwezig is.


Energiezuinig

Om de woningen ‘toekomstproof’ te maken, treft Woonkwartier verschillende energetische maatregelen. Om te beginnen komen er op de daken van de appartementen zonnepanelen te liggen. De opgewekte energie komt in zijn geheel ten goede voor de huurder. Deels voor het eigen gebruik en deels om bijvoorbeeld de lift te voorzien van elektra en om de hallen/galerijen te verlichten.

Verder krijgen de appartementen HR++ beglazing in de nieuwe kozijnen, wordt er vloer- en muurisolatie aangebracht en maakt het oude collectieve verwarmingssysteem plaats voor een individueel energiezuinige installatie. We streven ernaar om de appartementen van een F/G-energielabel op te waarderen naar een A+-label.


De appartementen

De indeling van de appartementen passen we ook aan. Hierdoor ontstaat er een ruimere badkamer, toilet en nieuw tegelwerk. Het appartement krijgt een slaapkamer van 12m2 en een woonkamer met een open nieuwe keuken. De tuintjes van de appartementen op de begane grond worden ook een aanzienlijk stuk groter.

Buitenkant gebouw

Niet alleen de binnenkant maar ook de buitenkant van het gebouw kan wel een opfrisbeurt gebruiken. Om die reden worden de gevels gereinigd en de voegen opnieuw gevoegd. De oude fietsenberging wordt afgebroken en in plaats daarvan komt er nieuwe grotere houten berging . De hoofdentree van het gebouw wordt voorzien van een overkapping met daaronder de brievenbussen van de bewoners.


Het terrein

Op eigen terrein worden verschillende parkeerplaatsen gerealiseerd waaronder minimaal één invalide parkeerplaats. Daarnaast maken we de strook grond aan de achterkant van het gebouw netjes egaal, zodat we er twee of drie leuke zitjes kunnen plaatsen. De verdere inrichting van de binnentuin wordt in samenspraak met de nieuwe huurders verder opgepakt.

 

Informatie

Meer informatie over dit project en de voortgang lees je in de nieuwsbrief die omwonenden regelmatig ontvangen:
Nieuwsbrief 1 
Nieuwsbrief 2

Planning

De werkzaamheden startten in week 37 met de sloop van de oude fietsenstalling. Daarna werden de woningen gestript. Daarmee bedoelen we dat de keukens, badkamers en oude installaties zijn verwijderd. Op dit moment is de aannemer met de buitenkant van het gebouw aan de slag onder andere met het uithakken van het voegwerk, het verwijderen van de oude kozijnen en het plaatsen van het nieuw dak. Oplevering staat gepland in het voorjaar 2018.