Woonkwartier bouwt een appartementencomplex met drie woonlagen aan de Moye Keene in Klundert. Vroeger stond op dit terrein een vleesfabriek. 


Achtergrond

Het oorspronkelijke ontwerp (2008) omvatte de bouw van dure huurappartementen. Om verschillende redenen werd in 2012 besloten de plannen voorlopig stop te zetten. Tot aan het moment dat in 2015 het vierjaarlijkse woningbehoefte onderzoek werd uitgevoerd. Daaruit bleek dat er behoefte is aan sociale huurwoningen, in het bijzonder naar appartementen voor één- tweepersoonshuishoudens. Dit gaf aanleiding om het huidige ontwerp binnen het bestaande bestemmingsplan te ontwikkelen. 
 

De nieuwbouw

Het aangepaste ontwerp van de nieuwbouw betreft een complex verdeeld over drie woonlagen waarin in totaal 24 sociale huurappartementen worden gerealiseerd. De appartementen zijn bestemd voor kleine huishoudens zowel voor jong en oud. Op die manier voorziet Woonkwartier in de behoefte naar sociale huurwoningen in de gemeente.

 

Planning

Aannemersbedrijf Van Agtmaal uit Oudenbosch en Woonkwartier ondertekenden in week 23 de samenwerkingsovereenkomst. Vanwege een ingediend bezwaar is de planning vertraagd. De verwachting is dat we nog dit jaar kunnen starten met het echte werk. In dat geval worden de woningen vierde kwartaal 2018 opgeleverd. De appartementen worden aangeboden via het woonruimtebemiddelingssysteem Klik voor Wonen. Om in aanmerking te komen voor een van de appartementen is het daarom belangrijk dat u staat ingeschreven bij Klik voor Wonen.