Aan de Marialaan in Oudenbosch realiseerden we, binnen het plan Maria ter Engelen, acht levensloopbestendige huurwoningen die geschikt zijn voor één of twee personen. En drie topgevel woningen ideaal voor gezinnen. 


Achtergrond

De woningen vallen in het plan Maria ter Engelen dat de afgelopen jaren in de voormalige kloostertuin van het kloostercomplex St. Anna in Oudenbosch is ontwikkeld. Uniek binnen dit plan is de integratie van de parkachtige setting. Zo zijn er wadi's die zorgen voor een natuurlijke afwatering van regenwater, en zijn nestvoorzieningen voor zwaluwen en voorzieningen voor amfibieën aangebracht. Het plan ligt op loopafstand van het centrum van Oudenbosch. Binnen het plan zijn inmiddels koopwoningen voor starters, rijwoningen en seniorenwoningen (sociale huur) ontwikkeld.

De tussenwoningen aan de Marialaan zijn met een woonkamer, slaapkamer en badkamer op de begane grond levensloopbestendig. Bij de ontwikkeling van deze woningen zijn de seniorenraad en de WMO-raad nauw betrokken. De drie topgevelwoningen met ruime zolder zijn ideaal voor gezinnen met kinderen.


Planning

Ondertussen zijn alle woningen verhuurd en sinds mei 2017 door de nieuwe bewoners bewoond.