Op de hoek van de Koningin Julianalaan en de Prins Bernhardplein realiseerde Woonkwartier twaalf huurappartementen. Het doel is om de diversiteit van het woningaanbod in Helwijk te vergroten.


Achtergrond

Het prachtige complex lijkt van buitenaf uit drie delen te bestaan, maar niets is minder waar. Het betreft een geheel met een gedeelte laagbouw en een deel met vier woonlagen. Hiervoor is gekozen om optimaal aan te sluiten bij de bestaande bouw in deze straat.

De appartementen hebben een gemiddelde woonoppervlakte van 80 m² met een ruime lichte woonkamer en twee slaapkamers. Ieder appartement heeft de beschikking over een balkon/terras. Daarnaast is er een buitenberging beschikbaar op de begane grond.   

Planning

Begin maart werd de nieuwbouw door de aannemer Maas-Jacobs opgeleverd aan Woonkwartier. Kort daarna ontvingen de bewoners hun sleutel. Op zaterdag 1 april vierden we met alle bewoners van Helwijk de officiële opening van dit complex en van het gerenoveerde en uitgebreide gemeenschapshuis De Blokhut.

Op een later tijdstip zullen we met de bewoners van het appartementencomplex op feestelijke wijze de nieuwe naam van het markante gebouw onthullen.