Het klooster Sint Anna krijgt deels een nieuwe bestemming. Een groot gedeelte van het gebouw staat namelijk leeg. Besloten is om de linkervleugel van het klooster te verbouwen, zodat cliënten van TomarWonen er kunnen gaan wonen.


TomarWonen biedt ouderen met dementie een kleinschalige, veilige en een comfortabele woonomgeving. Ook de rechtervleugel wil Woonkwartier verhuren aan een zorgpartij. Zodra daarover meer duidelijkheid is, zal deze vleugel worden aangepast aan de wensen van de nieuwe huurder en toekomstige bewoners. Ook voor de zusters wordt nieuwe huisvesting gerealiseerd in de aanbouw, die vroeger diende als ziekenboeg. 


Achtergrond klooster

Het klooster van Sint Anna, gelegen in Oudenbosch, bestaat dit jaar 25 jaar. Het pand is sinds 1992 bewoond door de zusters. Het klooster bied woonruimte aan ongeveer 100 zusters. De aanbouw diende vroeger als ziekenboeg. Daarnaast is er in het gebouw een grote algemene keuken, een refter en een kapel. Buiten maken de zusters gebruik van de grote gezamenlijke binnentuin. Momenteel wonen er op de begane grond nog 23 zusters in het klooster. 

De verbouwing

Om de linkervleugel van het klooster geschikt te maken voor TomarWonen, worden er drie woongroepen gemaakt met ieder vijf appartementen, een gemeenschappelijke woonkamer en een gemeenschappelijke woonkeuken. Bouwservice Bartelen, Bink Groep, Roks installatietechniek en Algra & Marechal architecten gaan deze klus klaren.

Planning

Onlangs werd de eerste verdieping opgeleverd. Op dit moment worden de puntjes op de i gezet om ook de woningen op de begane grond op te kunnen leveren. Als alles volgens planning verloopt kunnen de nieuwe bewoners van TomarWonen vierde kwartaal hun intrek nemen.